maanantaina, tammikuuta 19, 2009

Hovioikeus pääsee aloittamaan työtänsä

Kiitos kärsivällisyydestä. Lupasin edellisessä blogissani kirjoittaa Mustan Hevosen kokouksesta, mutta Ollin, OH2DW, tekemästä pyynnöstä ja rukoilusta laajennan aiheen koskemaan myös muita mielenkiintoisia vuoden 2003 tapahtumia kuten esim. Reino Janhusen, OH2HK, Radioamatööri-lehden päätoimittajalle Annikalle, OH2HSJ, marraskuussa 2003 lähettämä ala-arvoinen uhkaus oikeuteen viemisestä ja Väinö Lehtorannan, OH2LX, joulukuussa 2003 tekemä liiton puheenjohtajan ja toimistohenkilökunnan tappouhkaus, joka pääsi jopa hallituksen listalle. Voi olla, että nimet menivät tässä sekaisin ..... No, mutta palataan näihin Ollin henkilökohtaisiin toivomuksiin lähipäivinä. Ja siihen Mustaan Hevosen.

Kertauksena --- aivan kuin amerikkalaisissa sarja-ohjelmissa: Käräjäoikeus totesi 8.9.2008, ( http://husa.fi/sral/tuomio08-25684.pdf ) että SRAL:n hallitus oli tehnyt lainvastaisen erottamisen ja tuomitsi Liiton mm. maksamaan 37.000 euron oikeudenkäyntikustannukset. SRAL:n hallitus päätti jatkaa riitelyä ja jätti hovioikeuteen 6.10.2008 - siis noin 6 viikkoa ennen Seinäjoen vuosikokousta - valituksen. Sen löydät http://husa.fi/sral/SRAL_valitus_20081006.pdf

Hovioikeus pyysi allekirjoittaneelta lausunnon SRAL:n valituksesta. Senkin löydät nyt täältä: http://husa.fi/sral/jussila_vastaus_20090115.pdf Makoisia lukuhetkiä!

SRAL:n valitus on 15 sivua pitkä ja siihen tehty lausunto 35 sivua - miksi näin.

SRAL valitti koko käräjäoikeuden päätöksestä ja lisäksi uutena asiana myös oikeudenkäyntikuluista. Valituksessaan SRAL ei varsinaisesti keskittynyt mihinkään erityiseen kohtaan, vaan jatkoi laajalla rintamalla. Tämän vuoksi lausunnossa piti ottaa kantaa jokaiseen uuteen vääntöön ja väitteeseen. Ja niitä riitti ja riitti. Hovioikeus ymmärsi ja antoi vielä kaksi viikkoa lisää aikaa lausunnon tekemiseen.

Lausuntoa tehdessämme ihmettelimme lähes päivittäin, miksi SRAL jaksaa edelleen Hovioikeudelle vääntää ja kääntää - suoraan sanoen valehdella - jo käräjäoikeudessa selväksi tulleista asioista.

SRAL lähetti elokuun lopussa 2006 Kirkkonummen postiin kirjatun kirjeen. Reilua viikkoa myöhemmin Raimo Lehto, OH2BCI, lähetti sähköpostin ja kysyi, että aionko hakea ao. kirjeen. Ilmoitin hallituksen silloisen jäsenen Jukka Klemolan kautta hallitukselle, että koska olen projektihommissa muualla maassa, en pysty kirjettä noutamaan ja pyysin lähettämään sen joko työpaikalleni tai tavallisena kirjeenä Pilvijärvelle. Nyt SRAL:n hallitus väittää, etten ole pyytänyt lähettämään kirjettä mihinkään. Ohhoijaa ... Vaikka jo käräjäoikeudessa esitettiin kirkkaat todisteet ja faktat, että hallitus oli tietoinen ilmoittamastani uudesta osoitteesta. Holy Spirit!

Sain 6.11.2006 tietää erottamisperusteet ja sen, että hallitus on minut erottanut. Viikkoa myöhemmin, 13.11.2006, asianajajani lähetti illalla kaikille hallituksen jäsenille sähköpostin, jossa liitteenä olleessa kirjeessä vaadin, että erottamisasiani käsitellään Liiton vuosikokouksessa. Hallitus keskusteli keskenään tuona iltana vuolaasti tuosta sähköpostista. Hauskin näistä sähköposteista on Raimo Lehdon, OH2BCI, väite, ettei tuosta sähköpostista tarvitse välittää - se kun ei ole Liiton hallituksen vaatima omakätisesti allekirjoitettu viesti.

Kun kuulimme tämän Lehdon väitteen, laitoimme ao. kirjeen vielä erikseen faxilla 16.11.2006 ja kuriirilla 17.11.2006. Käräjäoikeuden valmisteluistunnossa Lehto väitti, ettei yksikään noista 13.11.2006 lähetetyistä sähköposteista olisi tullut perille, mutta käräjäoikeus ei juurikaan tätä tunnettua satusetäämme uskonut. Nyt SRAL:n hallitus väittää edelleen Hovioikeudelle, ettei mitään sähköpostia ole 13.11.2006 tullut. Ohhoijaa ... Vaikka jo käräjäoikeudessa oli selvät todisteet sähköpostin lähettämisestä ja ainakin yhden hallituksen jäsenen ilmoitus siitä, että hän oli sen tuona iltana saanut ja lukenut.

Miksi SRAL hallitus sitten kiertelee ao. päivämäärän kanssa? He yrittävät nyt uskotella Hovioikeudelle, että kun se kuriiri toi kirjeen vasta 17.11.2006, ei Porvoon kokouksen 18.11.2006 esityslistalle enää ehtinyt laittaa tätä asiaa käsittelyyn. Ohhoijaa .....

Muuten ... papukaija-Ollille tiedoksi: SRAL hallitus teki 18.11.2006 päätöksen, että vaikka vaadin Liiton sääntöjen mukaisesti asiani viemistä vuosikokoukseen, hallitus katsoi, ettei siihen ole aihetta. Tämän hallituksen onnettoman päätöksen takia käräjäoikeus joutui ottamaan asian käsittelyynsä. Käräjäoikeuteen asian vei siis SRAL:n hallituksen päätös, jolla se kieltäytyi viemästä asiaa Liiton vuosikokoukseen, vaikka Liiton omat säännöt näin edellyttävät. Ja vielä ... käräjäoikeus totesi SRAL:n hallituksen tässäkin kohtaa rikkoneen lakia ja sääntöjä.

Mutta katsokaa ja verratkaa Liiton valitusta ja nyt julkisuuteen tullutta lausuntoa. Printatkaa ne kummatkin ja verratkaa kohta kohdalta valitusta ja lausuntoa. Katsokaa mitä SRAL hallitus väittää ja kuinka se yrittää Pekka Pussisen, OH8HBG, kirjoittamalla tekstillä muuttaa valkoisen mustaksi. Verratkaa ja verratkaa ....

Mikäli Hovioikeus ei päätä keskeyttää tätä hullunhauskaa näytelmää, tullevat kustannukset nousemaan arvioituun 65.000 euroon, jopa yli. Lausunnon tekemiseen meni - kiitos SRAL:n hallituksen - huomattavasti enemmän aikaa kuin etukäteen laskettiin. Onneksi Reino Janhusen, OH2HK, ideoima ja Liiton hallituksen päättämä oikeudenkäyntikustannuksia varten perustama "Projektirahasto" tullee apuun?

Radioamatööri-lehdessä 1/2009 on sivulla 32 tullut taittajalle tai päätoimittajalle pieni kömmähdys. "Projektirahaston puolesta" -artikkelin lopusta on jäänyt pois varmaan epähuomiossa muutama rivi, jotka löytyvät ao. tekstin tekijän Reino Janhusen, OH2HK, alkuperäisestä tekstistä:

--------------------------------------------------------
Lahjoitukset tilille 101030-72314, viestikenttään maininta ”projektirahasto”.
Kiitos, jos olet jo mukana projektissa!
Yhtenäisen SRAL:n puolesta

Reiska, OH2HK
050 340 1093
09-341 3686

PS. Toivoisin viestin leviävän toverilta toverille!
---------------------------------------------------------

Kun Reino Janhunen, OH2HK, on niin äärimmäisen tarkka että hän saa kunnian kaikista toilauksistaan, annetaan hänelle siis kunnia tästäkin. Toivottavasti Reiska ei tällä kertaa - niin kuin ainakin kahdesti aikaisemmin - uhkaa päätoimittajaa käräjäoikeudella ja helvetin tulella siitä, ettei hänen tekstiään ole julkaistu Radioamatööri-lehdessä. Reiskan mielestä kun kunniajäsenen journalistinen valta ylittää lehden päätoimittajan - ja halituksen - vallan. Onhan Annika oikeusturvavakuutuksesi kunnossa?

Ai niin vielä lopuksi --- Liiton tiedottaja Reino Janhunen, OH2HK, on usealle taholle ilmoittanut, että mikäli SRAL häviää Hovioikeudessa, tulee Liitto valittamaan Korkeimpaan oikeuteen. Luultavasti tämäkin SRAL:n hallituksen päätös löytyy siitä 9.9.2006 pöytäkirjasta, jota jostakin ihmeen syystä ei löydy SRAL:n jäsensivuilta. (Kiitos, pöytäkirja ilmestyi Liiton kotisivulle noin viikko edellisen kirjoittamisen jälkeen. Sinne tulivat myös pitkään uupuneet loppuvuoden pöytäkirjat.) Muutenhan Janhunen taas keksisi omia juttujaan. Miksiköhän?

torstaina, tammikuuta 01, 2009

Jouluko hyvän tahdon aikaa?

Hyvää Uutta Vuotta 2009!

Kiitos lukuisista joulun ja uuden vuoden toivotuksista tekstiviestein, postikortein, sähköpostein ja puhelinsoitoin. Kiitos myös laadukkaasta punaviinistä. Jos en kaikkiin toivotuksiin ehtinyt ja muistanut vastata, tässä vielä kaikille Uuden Vuoden onnittelut.

Joulu oli tänä vuonna minulle radioamatöörimielessä poikkeuksellinen. Ensimmäisen kerran 35 vuoteen jätin vapaaehtoisesti osallistumatta Tapaninpäivän Joulukilpailuun. Halusin omistaa jouluni läheisilleni, joille vuoden aikana ei aina ole ollut mahdollisuutta antaa sitä lämmön, rakkauden ja yhdessäolon aikaa, joka heille kuuluu ja jonka he ansaitsevat siitä rakkaudesta, lämmöstä ja tuesta, jonka olen heiltä vastaavasti saanut.

Hyvää Uutta Vuotta erityisesti Ollille, OH2DW, joka uskollisesti jaksaa Ham-Saunassa mainostaa kirjoituksiani. Kiitos! Tehdään jatkossakin yhteistyötä, vaikka Rolle, OH6KXL, sinua jo kielsi mainostamasta. Minä kirjoitan, sinä älähdät. OK?

Sekä Olli, siis oma "DilleWillemme", että uusi bulvaanilöytömme "Petri Palmola (OH2JSP)" alias "Jorma Jormala, (OH2JSP)" haluavat kyseenalaistaa tämän blogin kirjoituksien totuudellisuutta.

Sanon siihen sitten seuraavaa:

- Kun valmistauduin Käräjäoikeuden istuntoon, asianajajani vannotti minua todistajanaitiossa puhumaan vain ja vain totta. Sen tein - eikä yhtäkään väitettäni ole vääräksi todistettu. Joku muun sen sijaan jäi useasta totuudenvääntelystä kiinni.

- Kun ProSRAL liikkeen toiminnan miehet pyysivät minulta kirjoitusta ProSRAL-tiedotteeseen, ehtona oli että kirjoituksen tulee perustua totuuteen. Ja niin se onkin!

- Samoin näiden blogien kirjoitukset perustuvat todellisiin tapahtumiin tästä elävästä elämästä. Jos saan väärää tietoa tai jos kirjoitan jostakin asiasta virheellisin tiedoin, minulla on kyllä sisua ja varaa silloin myös korjata tekstiäni, sen lupaan. Mutta ymmärrän kyllä näitä änkyröitä - heidänhän on vaikea ymmärtää, että totuus ei aina olekaan se, mitä norsunluutornista kuorrutuksen kanssa tarjotaan.

Bulletiinissa 15.11.2008 hallituksemme mm. kirjoitti seuraavasti: "ProSRAL" ... "jakelu sisältää suuren määrän asia- ym. virheitä." Kun hallitus ei tähän mennessä ole osoittanut tiedotteessa olevan yhtään tahallista "asia- ym. virhettä", lienee tuo bulletiininkin teksti tulkittava lähinnä jäsenistön erehdyttämiseksi. Jos tekstissä olisi ollut todellisia virheitä, olisimme varmaan Wäinö J. Janhusen teksteistä jo kuulleet asianomaiset revitykset ja korjaukset. Mutta eipä ole kuulunut - ei edes Olletiinissa! Ai niin -- olihan siellä yksi todistettu virhekin: Petäyksen leiri ei ollutkaan vuonna 2006 vaan 2007, vaikka Kari, OH2BP, niin jutussaan väitti. Ihan hirveätä! Kai se Karikin nyt täytyy sitten erottaa?

"Wäinö J. Janhunen?" - kysyy Ollimme varmaan taas tähän väliin.

Totuutta on kuitenkin sekin, että Reino Janhunen, OH2HK, on käyttänyt ja käyttänee nimimerkkiä "Väinö Lehtoranta" mm. www.adressit.com/sral -keskustelupalstalla. Ensimmäisen - mutta ei toki ainoan - todisteen tästä antoi oikea Väinö Lehtoranta itse kirjoittaessaan keskustelupalstalle 17.10.2008 klo 08:11 seuraavasti:


"Kunnioittavasti ilmoitan, että kunnostani johtuen edelliset mailini on kirjoittanut jonkun Mustan Hevosen toimikunnan edustaja." Väinö Lehtoranta (Heinola, 17.10.2008 08:11) (Lähetetty Heinolan Reumasäätion IP-osoitteesta)

Oikea Väinö viittaa päivää aikaisemmin keskustelupalstalle tulleeseen, hänen nimissään kirjoitettuun tekstiin. Se sokea Reetakin näkee hyvin nopeasti, että kyseinen teksti on kirjoitettu aivan eri tyylillä kuin oikean Väiskin omat kirjoitukset. Oikea Väiski ei kunnostaan johtuen pysty kirjoittamaan kovinkaan pitkiä tai syvällisiä lauseita, vaan lähinnä räkii ympärilleen pahaa oloaan. Reino Janhusen tyylin taas tunnistaa helposti vaikkapa tekemällä tekstianalyysivertailun entisen Sirola-opiston propagandan oppikirjoihin tai vertaamalla tekstejä vappumarssien banderolleihin Vuosaa... eikun Hakaniemen rannassa.

Vai mitä pidätte seuraavista mahtipontisista näytteistä mm. projektirahaston kerjäyskirjeestä: "Yhteisömme voima ja yksimielisyys", "Vapaaehtoispohjalla ja yhteisvastuullisesti.", "Toivoisin viestin leviävän toverilta toverille!" ja se todellinen kukkanen - "Kukin mahdollisuuksiensa mukaan" - tosin Marx kirjoitti sen muodossa "Jokainen kykyjensä ja kullekin tarpeidensa mukaan". Mutta kirjoittaja taisikin olla juuri siltä oppitunnilta pois?

Ai niin - Wäinö J. Janhunen? Joulukuun 3. päivänä klo 12:55 sain taas tavanomaisen haisevan sähköpostitervehdyksen toveriparilta. Liekö omatunto kolkutellut vai hetken totuudellisuuden sumu, mutta muuten jälleen vihamielinen teksti oli allekirjoitettu seuraavasti:


"SydÀmellisin terveisin VÀinö J. Janhunen"

Tarvitseeko tuota enempää todistaa? Jäljet paljastavat ja pelottavat. Mutta palataan nyt Wäinö J. Janhusen uusiin kolttosiin.

Joulu on rauhan ja hyvän tahdon aikaa. Eikö? Tai ainakin sen pitäisi olla. Joulurauhan julistamisen jälkeen tulisi ilkeät mielet, vihamieliset ajatukset ja koston sanomat unohtaa ja keskittyä joulumieleen. Tai ainakin edes keskittyä siihen kolehdin keräämiseen Pelastusarmeijan pataan?

Sain aikaisin jouluaamuna, kello 08:58, 09:10 ja 09:23, samasta tunnetusta IP-osoitteesta kolme sähköpostia. Ne hyllyivät ymmärtämätöntä vihaa, ylitsepursuavaa pahansuopaisuutta ja täysin rajatonta raivoa. Eivät nuo sähköpostit minun jouluani todellakaan pilanneet, niin kuin ehkä toivoitte - tunsin vain ääretöntä sääliä ja jälleen suurta myötähäpeää niiden kirjoittajaa tai kirjoittajia kohtaan. Onneton ihminen haluaa jakaa määrätöntä onnettomuuttaan muillekin vuoden suurimman juhlan aikana. Joulun aamuna, ihmisten hyvällä mielellä kulkiessa joulukirkkoon!

Mutta kysynkin nyt, - Wäinö J. Janhunen - kuinka paljon alemmas voi ihmismieli enää alentua kun Joulun rauhan, lämmön, hyvän tahdon ja rakkauden aikana lähetetään tuollaisia sähköposteja. Eikö tuollainen ole niin "hyvän tavan" vastaista toimintaa, että sillä asianomaiset voitaisiin erottaa vaikkapa .... hmmm ... IRC:stä? Hävetkää. jos edes sitä osaatte!

Sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulujuhlaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla käytöksellä häiritsee, on raskauttavain asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka laki ja asetukset kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.”

Jari, OH2BU

P.S. Kun oikea nimimerkki Väinö Lehtoranta kirjoittaa Mustan Hevosen toimikunnan edustajista, lienee paikallaan että lähipäivinä kerron tuosta surullisesta kokouksesta lisää. Ihan ehkä jopa kuvien kanssa.

Ja vielä: Jos haluatte lukea lisää hyvin kirjoitettua tekstiä, vierailkaa osoitteessa: http://og5m.blogspot.com/ Kari on jättänyt yhteisvastuullsen ja yksimielisen yhteisömme.