keskiviikkona, helmikuuta 18, 2009

Satuja, satusetiä ja suoranaista fantasiaa!

Valitettavasti en päässyt reaaliaikaisesti kuuntelemaan helmikuun (7.2.2009) SRAL:n hallituksen kyselytuntia. Ehdin nyt kuitenkin kuuntelemaan kyselytunnista tehdyn nauhoituksen, jonka löydät mm. tästä:

http://media.ham.fi/kyselytunti/kyselytunti-3685kHz-2009_02_07_14_00_02.mp3

Kun maaliskuun kyselytunti on jo huomenna (7.3.2009), jään jännityksellä odottamaan, ylittyykö se satujen ja epätotuuksien määrä ja jäsenistön halventaminen, josta helmikuun nauhoite raportoi.

Kun SRAL:n puheenjohtaja on sekä helmikuun että maaliskuun Radioamatööri-lehden palstansa lopussa kertonut uudesta harrastuksestaan, järjenkäytöstä, saanen minäkin hienostella:

Kiinalainen sananlasku opettaa, että
Kaikkia voi huijata jonkin aikaa,
joitakin voi huijata kaiken aikaa,
mutta et koskaan pysty huijaamaan kaikkia kaiken aikaa.

Jos sanotaan tämä selkokielellä, (Copyright Olli) niin:
SRAL:n jäsenistöä voi huijata jonkin aikaa,
Ollia voi huijata kaiken aikaa,
mutta et koskaan pysty huijaamaan koko SRAL:n jäsenistöä kaiken aikaa!

Ymmärsin, että Raimo Lehto, OH2BCI, tarkoitti nimenomaan tätä viimeistä lausetta, kun hän maaliskuun palstallaan kirjoittaa, että Liiton eheyttäminen ja imago vaativat nyt muutosta. Ymmärsin tämän oraakkelimaisesti siis niin - korjatkaa toki jos olen väärässä - että Raimo Lehto, OH2BCI, tullee lähiaikoina ilmoittamaan luopumisestaan SRAL:n puheenjohtajan tehtävästä, koska vain se on tapa eheyttää Liiton jäsenistö, saada SRAL:n imago rakettimaiseen nousuun ja jäsenistöön usko siitä, että Liitolla on tulevaisuus. Kesäkuun 6. olisi sopiva muutoksen päivä .....

Helmikuun kyselytunti oli uskomattomin satunäytelmä, mitä SRAL:n historiassa olen kokenut. Vain David Copperfield pystyy lähes vastaavaan, loihtimalla demokratian symbolin, Vapaudenpatsaan, hetkeksi olemattomiin. Mutta meidän hallitus ylitti senkin; unohdettuaan hetkeksi demokratian, se ei saanutkaan sitä enää palaamaan.

Kevätkokouksen siirto kesäkuulle

Pikkulinnut kertoivat jo hyvissä ajoin, että hallitukselta olisi uusia metkuja mielessään, pyrkiessään epätoivoisesti saamaan jäsenistön myöntämään itselleen vastuuvapauden. Mutta kun kuuntelin Raimo Lehden, OH2BCI, epätoivoista änkytystä siitä, miksi kevätkokous pitää siirtää pois kesäleiriltä pidettäväksi kesäkuun alussa Etelä-Suomessa, en ollut uskoa korviani. Enkä usko, että Ollia lukuunottamatta kukaan muu lankesi niin läpinäkyvään halpaan!

Siis: Liiton kesäleiri pidetään 16.-19.7.2009 Syötteellä, Pudasjärvellä, OH8-piirissä. Hallitus on nyt kuitenkin päättänyt, että kesäleirillä ei pidetä Liiton kevätkokousta vaan kevätkokous pidetään jo 6.6.2009 "Etelä-Suomessa, hyvien liikenneyhteyksien varrella".

Vuodesta 2005 lähtien Kevätkokous on pidetty kesäleirin yhteydessä. Hallituksen peruste silloiseen sääntömuutokseen oli, että näin Kevätkokoukseen saadaan suurempi määrä osallistujia ja demokratia paremmin toimimaan. Lisäksi hallitus vetosi siihen, että kesäleirin yhteydessä pidetty vuosikokous säästää suuresti Liiton kustannuksia. Mutta - ohhoijaa - nyt on siis luovuttu demokratiasta eikä Liiton rahojakaan tarvitse säästää, kun hallituksen jäsenet yrittävät epätoivoisesti saada itselleen vastuuvapautta. Tottahan toki 5.000-7.000 euron henkilökohtaisen laskun välttämiseksi kannattaa vähän jäsenistöä sumuttaa ja tehdä Liitollekin lisää kustannuksia. Eikö?

Mistä siis on kysymys?
Taitetaan rautalangasta: Hallitus on hyvin tietoinen siitä, että mikäli Kevätkokous pidettäisiin Syötteellä, jäsenistö ei todennäköisesti tulisi myöntämään sille vastuuvapautta vuodelta 2008 ja 31.600 euron tuhlaamisesta - muista asioista puhumattakaan - epätoivoiseen raastupasektoriin. (Copyright OH6LI)

Hallitus sai vakavan varoituksen jäsenistön mielipiteen ja asenteen nopeasta muuttumisesta Seinäjoella. Syyskokouksen täpärä äänestysvoitto onnistui vain, koska Antti Salmenlinnan, OH2MNI, vaalikampanjabussi toi Helsingistä ja Hämeenlinnan seudulta noin 45-50 hyvin kerättyä äänestäjää kannattamaan sitä. Hallitus tietää myös varsin hyvin, että Syötteelle ei heinäkuussa saada tuotua bussillista vaalikarjaa. Ja kun kesäleirille tulee 700-900 hallituksen toiminnan enemmän tai vähemmän tuomitsevaa Liiton perusjäsentä, suuri osa heistä tulisi äänestämään hallitusta vastaan. Kun näin on, mitä hallitus voi tehdä? Vähennetään riskiä ja siirretään vuosikokous sinne, missä vastuuvapauden parhaiten saa läpi! Demokratiasta ja kustannuksista välittämättä. Oh-hoh-hoijaa!

Kevätkokous tultaneen pitämään mahdollisimman lähellä Helsinkiä, jotta saadaan hallituksen toimintaan vielä uskovat harvat tulemaan kokoukseen. Samalla vähennetään sitä todennäköisyyttä, että hallituksen toimintaa kritisoivat suoraselkäiset pohojolaaset tai itäsuomalaiset pääsisivät kokoukseen. Puhumattakaan aina aktiivisista keskisuomalaisista! Ovelaa mutta läpinäkyvää! Niin läpinäkyvää, Rami!

Teenpä ennustuksen: kokous tultaneen pitämään siis lauantaina 6.6.2009, luultavasti hyvin, hyvin myöhään iltapäivällä ja paikkana on luultavasti Riihimäki. Varapaikkana lienee Vuosaaren lähellä oleva Itäkeskuksen Stockmannin IRC-kuppila?

Tärkeää on, että kokous pidetään myöhään iltapäivällä, silloin pitkämatkalaiset eivät pääse enää palaamaan saman päivän aikana kotiseuduilleen ja halukkuus osallistua kokoukseen pienenee. Kun kyseessä on vain vuosikokous eikä mitään muuta ohjelmaa ole tiedossa, tilaisuus kiinnostaa vain hallinnosta kiinnostuneita aktiivijäseniä. Vuosaaresta lähtevä, toverin ovelta toverin ovelle kiertävä, sponsoroitu linja-auto tuo halukkaat kätevästi kokouspaikalle ja palauttaa kotiinsa vielä saman illan aikana. Näin toimii ns. tavoitteellinen demokratia Raimo Lehdon, OH2BCI, johtaman SRAL:n nykyhallituksen piirissä.

Mielenkiintoiseksi hallituksen päätöksen tekee myös kaksi muuta asiaa:

- Jos syyt Kevätkokouksen siirtämiseksi pois kesäleiriltä olisivat aidot, miksi Kevätkokouksen järjestämispaikkaa ei laitettu yleiseen hakuun? Hallituksen kyselytuntia seuranneessa bulletiinissa kyllä haetaan järjestäjää Syyskokoukselle ja aikataulullisesti Kevätkokouskin olisi voitu samalla laittaa hakuun. Mistä, Raimo, tämä epäloogisuus? Oh-hoh-hoijaa ... Läpinäkyvää ....

- Liitto on säästökuurilla - toimistossa työskentelee kokopäiväisesti enää Annika ja sekä osa-aikainen toiminnanjohtaja että osa-aikainen projektipäällikkö tekevät siellä yhden päivän viikossa. Mutta kyllä nyt sitten on varaa maksaa ja käyttää rahaa ylimääräiseen Kevätkokoukseen! Oh-hoh-hoijaa ... Läpinäkyvää .... Miten, Olli, se tämän blogin alussa siteerattu kiinalainen sanalasku taas menikään ...?
Mutta mennään eteenpäin.

Hallitukselle puhtaat paperit tilintarkastajilta?

Kyselytunnilla Raimo Lehto, OH2BCI, sanoi sanatarkasti seuraavasti: (14:40)

(.......) liiton ja SRATin tilintarkastus pidettiin viime keskiviikkona 4.2. Mitään erikoista tai huolestuttavaa ei sen perusteella pitäisi olla tiedossa.

... hmmm .... mitään erikoista tai huolestuttavaa ei pitäisi olla tiedossa ... Ymmärrän tämän siis niin, että SRAL:n vielä istuva puheenjohtaja Raimo Lehto, OH2BCI, ilmoitti virallisesti jäsenistölle, että hallitus on saanut ns. puhtaan tilintarkastuskertomuksen. Eli kertomuksessa ei ole mitään erikoista tai ihmeellistä. Ymmärrän tämän edelleen tarkoittavan siis sitä, että tilintarkastajat ehdottavat, että hallitukselle myönnetään vastuuvapaus viime vuodelta. Eikä Raimo Lehdon, OH2BCI, mukaan tilintarkastuskertomuksessa ole mitään muutakaan ihmeellistä.

Onneksi voimme varmaan tässäkin asiassa luottaa vielä istuvan puheenjohtajan, Raimo Lehdon, OH2BCI, sanaan. Raimohan ei voisi tehdä sellaista kardinaalivirhettä, että kertoisi meille jäsenille satuja kyselytunnilla esimerkiksi tilintarkastuskertomuksen sisällöstä. Raimo tietää hyvin ns. "kunnian miehenä" (Copyright OH2HK heko heko), että mikäli hän ei kertoisi totuutta - ja syyllistyisi siis satuiluun - tulisi jäsenistö äänekkäästi huutamaan välitöntä luopumista jo horjuvasta pallistaan ja paikkansa jättämistä sellaiselle, jolla on toisenlainen käsitys kunniasta ja totuudesta. Mutta eihän meidän Rami, eihän ...? Kun kesäkuun kuudeskin on niin lähellä ....

Mitään muuta huonosti hoidettuahan ei varmaan löydy, Rami?

Liiton vielä istuva puheenjohtaja Raimo Lehto, OH2BCI, jatkoi hetki myöhemmin kyselytunnilla sanatarkasti seuraavasti: (min. 33:18)

"... kaikki blogissa olevat väitteet minusta on tarkoitushakuisia ja siellä olevat perättömät väitteet voi tarkistaa julkisista dokumenteista, joita löytyy SRAL:n jäsensivustoilta tai sitten kysyä hallituksen jäseniltä ..."

Kyllä, Raimo, kyllä, kyllä, kyllä! Väitteet todellakin ovat tarkoitushakuisia! Tarkoitus on kertoa SRAL:n jäsenistölle totuus, vain totuus, ja pelkkä totuus. Ja kun - kiitos -viittaat julkisiin dokumentteihin, niitähän juuri edellisessä blogissani tuon julki. Kiitoksena siitä, että myönnät avoimesti julkisten dokumenttien merkityksen, lisään edelliseen blogiini muutaman dokumentin lisää lähipäivinä. Voit ne helposti löytää sieltä Reiskalle tutulla värillä, punaisella.

Kun sekä Affe, OH2QM (Copyright 3699 besserwisser), että vielä istuva puheenjohtaja kumpikin katsovat tämän blogin "vahingoittavan liittoa sen tuoman negatiivisen julkisuuden vuoksi", en voi olla kysymättä seuraavaa: Raimo, miten totuus voi vahingoittaa meidän kunnianarvoisaa liittoamme? Eikö asioiden peittäminen, sepittely ja satuile vahingoita enemmän?
Ja kuten Reiska m.fl. on muistanut aiemmin varsin hyvin toitottaa:
"Liiton puheenjohtajan tulee kestää kovaakin kritiikkiä" (Copyright yleinen syyttäjä)

Kiitos Martille!

Mutta etten olisi liian monotoninen, haluaisin tässä välissä kiittää Marttia, OH2BH. Martin huolestunut purskahdus Liiton omakutsupalvelun luotettavuudesta sai viimeisenkin epäilijän - paitsi Ollin, tietenkin -ymmärtämään ja uskomaan, että edellisen blogini teksti ja sen liitteenä olevat dokumentit olivat todellakin aitoja. Miksi Martti muuten olisi huolestunut oman sähköpostinsa tulemisesta julkisuuteen? Kun Martti sai Mikolta, OH2MMY, hyvän vastauksen Liiton sähköpostijärjestelmän turvallisuudesta, ei Martinkaan tarvinne enempää huolestua, kun tässä pitkin kevättä julkaisen muitakin hänen ja muun Mustan Hevosen joukkion keskinäisiä sähköposteja. Vielä istuva puheenjohtaja kiteytti tämän hänellekin niin omakohtaisesti hyvin tutun asian (min 57:45) sanomalla, että "on ... verkostoja, jotka vuotaa". Joskus vuodot tulevat yllättävältä taholta.

Jäsenkato

Helmikuun kyselytunnilla kuulimme, että Liiton jäsenmäärä on nyt 4436. Hallituksen tammikuun kokouksessa kirjatiin, että 65 Liittomme jäsentä oli tehnyt omantuntonsa mukaisen päätöksen ja päättänyt vapaaehtoisesti erota Liitostamme.

Liiton jäsenmäärä on nyt samalla tasolla kuin vuonna 1986, Axelin, OH5NW, toiseksi viimeisenä puheenjohtajavuotena. Viimeisen vuoden aikana jäsenmäärä on laskenut yli sadalla ja Liiton jäsenmäärän huippuvuosista ollaan jäljessä yli tuhannella jäsenellä!

Kun vielä istuva puheenjohtajamme kirjoittaa palstallaan hienosti "ehkä suurimmasta muutosjohtajasta Barck Obamasta", lienee puheenjohtajamme ehkä ymmärtänyt sanan "muutos" hieman väärin. Muutoksella, Rami, tarkoitetaan yleensä asioiden kehittämistä parempaan suuntaan, esim. jäsenmäärän kasvamista, ei sitä että tuhotaan viimeisen 23 vuoden työ.

Tammikuun hallituksen kokouksessa kirjattu 65 jäsenen vähennys on suurin yksittäisessä kokouksessa kirjattu omaehtoisesti eronneiden jäsenkato, jonka löysin vuosien 2003-2008 pöytäkirjoista. Jäsenmaksun maksamatta jättäneet erotetaan myöhemmin ja yleensä silloinkin puhutaan luvusta, joka ylittää maagisen sadan jäsenen riman. Saa nähdä, millaiseen lukuun tänä keväänä maksamatta jääneiden määrä nousee?

Kun näin on, jätän lukijoiden arvioitavaksi nyk. projektipäällikön, ent. toiminnanjohtajan Jukka Heikinheimon, OH2BR, kyselytunnilla antaman lausunnon (min 51:00) ko. 65 jäsenen eroamisesta "luku ei ole historiallisesta perspektiivistä kovinkaan suuri!" Ei vai? Vaikka on suurin vapaaehtoisesti kertarykäyksellä eronneiden määrä?

Mutta oraakkelimaisiin ennustuksiini kuuluu myös se, että nämä hallituksen mielestä luopiot tullaan erottamaan hyvissä ajoin ennen kesäkuun 6. päivän kokousta. Onhan eroaminen osoitus siitä, ettei Liiton - tai hallituksen -toiminta enää kiinnosta ja silloinhan tällainen jäsen pitää erottaa ennen vuosikokousta, ettei hän vain tule äänestämään kokoukseen ...

On ikävää, että Liitosta lähtee jäseniä. Jos olisin Liiton puheenjohtaja tai jos istuisin hallituksessa, miettisin ja tutkisin hyvin tarkkaan, mistä jäsenkato on aiheutunut. Olisiko ehkä toiminnassa tai toimimattomuudessa asioita, josta se johtuu?

On niin helppoa heitellä epämääräisiä syytöksiä ja sanoa, että "jossakin on tehty taustatyötä asian tiimoilta". Höpö, höpö. Anteeksi, Rauski, mutta helmikuun lehden kirjoituksesi erokampanjoista oli lapsellisinta, mitä lehdestä olen moneen vuoteen lukenut. Kun yksikään hallituksenkaan jäsen ei ollut saanut yhtään eroamiseen kannustavaa viestiä eikä heistäkään kukaan edes tiennyt ketään, joka olisi sellaisen saanut, lienee kyseessä ns. toiveuni tai ns. meriselitys.

Näin punaista, kun kuulin vielä istuvan puheenjohtajan selittävän, että hallitus oli kutsu kutsulta tutkinut eronneiden listaa eikä "mikään näistä ei ollut kovin aktiivi henkilö." Herran tähden, eikö hallitukselle todellakaan merkitse mitään, että eronneissa on kouluttajia, kerhojen puheenjohtajia ja aktiiveita toimihenkilöitä, erittäin aktiiveja maailmantason kilpailijoita ja "Honor Roll" -tason DXreitä ym.

Jokainen jäsen on yhtä tärkeä - ei ole olemassa hyviä tai huonoja jäseniä. Jäsenten luokittelu on pahinta mahdollista jäsenistön vähättelyä ja halventamista, mitä hallitus voi tehdä. Ei ihme, että tämä vielä istuvan puhenjohtajan Raimo Lehdon, OH2BCI, johtama hallitus ei julkista eronneiden tai jäsenmaksun maksamatta jättäneiden ja siten erotettujen jäsenten listaa Radioamatööri-lehdessä. "Mikään näistä ei ollut kovin aktiivi henkilö" - väite saattaisi - sekin - osoittautua saduksi.

Jari, OH2BU





















sunnuntaina, helmikuuta 01, 2009

Vuoden 2002-2003 tapahtumat - päivitetty 6.2.2009

Kiitos blogini lopussa olleen pyynnön, sai Pro-SRAL-liike hyvän vihjeen levytilasta ja aktiiviset jäsenet auttoivat eräiden asiakirjojen muuttamiseen sähköiseen muotoon. Katso tekstissä nyt olevat uudet linkit! Kiitos kaikille!
--------------------------------------------------------------------------------------

Ollin, OH2DW, pyynnöstä (mm. Ham-Saunassa 26.12.2008) palataan siis vuosien 2002-2003 tapahtumiin - ihan kronologisen tarkasti. Ehkä nämä antavat meidän Ollille - ja muillekin lukijoille - syvyyttä tapahtumiin. Ei valkoinen ole aina valkoista ja musta saattaa oikeasti olla valkoista sekin. Lukekaa loppuun saakka, vaikka blogi tällä kertaa on vähän normaalia pidempi. Olli toki voi välillä hieman hengähtääkin, jos vaikka ymmärtäminen siitä paranisi. Mutta kiitos kun taas muistit markkinointiyhteistyömme! Siinä on voimaa!

Elokuussa 2002, kuukausi surullisen WRTC-tapahtuman jälkeen Heikinheimo, OH2BR, ja Benny, OH2BLD, palkataan Liiton toimistoon. Edellinen toiminnanjohtajaksi ja jälkimmäinen talouspäälliköksi. (Kirjoitetaan WRTC:stä sitten lisää keväämmällä!)

Toiminnanjohtajan paikkaa haki neljä henkilöä. Silloinen hallituksen jäsen Raimo Lehto, OH2BCI, teki kovasti työtä mustamaalaamalla, vähättelemällä ja keksimällä erilaisia satuja ehdokkaasta, jonka mielelläni olisin nähnyt uutena toiminnanjohtajana. Nuori, fiksu, aikaansaava ja amatöörinäkin tunnettu ja tunnustettu. Viime metreillä tämä ehdokas sitten peruuttikin hakemuksensa, saatuaan sitä ennen hyvän kuvan OH2BCI:lle ominaisesta ja jo kaikille tutuksi tulleesta toiminnasta. Sääli, sillä tämä meidän Liittomme olisi nyt varmastikin huomattavasti paremmassa kunnossa, jos tämä hyvämaineinen ja motivoitunut amatöörimme olisi valittu tehtävään.

Heikinheimo vaati työhönottohaastatteluissa kolmea asiaa: a) Liiton pitää hankkia hänelle auto, b) hänen palkkansa tulee maksaa hänen yhtiölleen, ei hänelle henkilökohtaisesti ja c) häntä kun ei talousasiat kiinnosta, hoitakoon ne joku muu.

Autoa Heikinheimo ei saanut - no, eipä näköjään Heikinheimo saanut OH4FUN-autoakaan aikaiseksi paria vuotta myöhemmin. Toiseen pyyntöön hallitus totesi "njet", venäläisiin tapoihin ei silloin vielä kunnianarvoisa SRAL lähde, vaan palkka maksetaan työmiehelle itselleen ihan reilusti lain ja asetuksen mukaisesti. Sosiaaliturvatunnuksella. Olisihan se ollut hullunhauskaa ilmoittaa esim. opetusministeriön tilityksen yhteydessä, että Liiton toiminnanjohtajana toimii Gimle Oy.

Hallitus oli hyvin tietoinen siitä, että tuohon aikaan Heikinheimo oli ulosotossa huomattavasta summasta. Maksamalla palkka hänen yhtiölleen eivät ulosottomiehet olisi päässeet niihin käsiksi. Ja juuri hänen taloudellisen tilanteensa vuoksi hallitus määräsi Bennyn, OH2BLD, esimieheksi Liiton silloisen puheenjohtajan. Luonnollista, eikö totta! Vanha kieltäähän vanha sananlaskukin laittamasta pukkia kaalimaan vartijaksi.

Auton ja firman-nimissä-laskutuksen kieltämisen vuoksi Heikinheimo katkeroitui jo ensi metreiltä hallitusta ja nimenomaisesti silloista puheenjohtajaa kohtaan, joka joutui hänelle ikävät uutiset kertomaan. Epätoivoinen Heikinheimo pyysi sittemmin syksyllä, ettei Benny ilmoittaisi viranomaisille tai eläkevakuutusyhtiölle, että hänellä on työpaikka. Käräjäoikeuden istunnossa tästä asiasta tuumailtiin, että olikohan pyynnön tarkoituksena välttää ulosotto? Kuuntele Käräjäoikeuden nauhoituksista ensin Heikinheimon kertomus tästä asianomistajana (ei siis valan pohjalta) http://prosral.pp.fi/Heikinheimo_karajaoikeudessa_15.12-19.50.mp3 ja kuuntele sen jälkeen Bennyn todistajana valan pohjalta antama lausunto http://prosral.pp.fi/Korn_karajaoikeudessa_12.05-15.20.mp3
Kumpikohan on uskottavampi?

Joulukuussa 2002 ulosottoviranomaiset olivat kuitenkin tehneet erinomaista salapoliisityötä ja Liitolle tuli määräys olla maksamatta Heikinheimolle palkkaa ns. suojaosuutta lukuunottamatta. Velkojilla kun oli saatavia, heilläkin. Ja Ollille - jos nyt väität, että "Jussila taas valehtelee", niin muistanet että nämä edellä kerrotut asiat tulivat kaikki esille - niin kuin huomaat - Käräjäoikeuden istunnossa. Maltahan, veliseni, saatat syyllistyä pahaankin rikokseen jos väität näiden todistajien valehdelleen oikeudessa.

Jo työhonottohaastattelun yhteydessä oli sovittu, että Radioamatööri-lehden päätoimittajuus siirtyisi Heikinheimolle tammikuun lehdestä 2003 alkaen - ensimmäinen lehti piti tehdä yhteisvoimin. Edellinen päätoimittaja kummasteli, että juuri sitten kun piti alkaa tekemään yhdessä sitä tammikuun lehteä, Heikinheimo kenellekään mitään ilmoittamatta olikin lähtenyt pitkälle uudenvuoden lomalle Venäjälle. Vanha päätoimittaja sai tehdä yhden ylimääräisen lehden. Heikinheimon nimi löytyykin päätoimitajana vasta helmikuun 2003 RA-lehdestä.

Helmikuussa 2003 alkoi selvitä, että Heikinheimolle toiminnanjohtajan ja päätoimittajan tehtävien yht'aikainen vastuu oli haastavaa - ehkä liiankin haastavaa. Sovitut asiat jäivät tekemättä, toimisto alkoi olemaan kaaoksessa ja Heikinheimo keksi keksimisen jälkeen selityksiä - syyt olivat aina kaikissa muissa. Heikinheimon esimies, Liiton puheenjohtaja, joutui antamaan henkilökohtaisen vakavan huomautuksen työtehtävien laiminlyönnistä. Hallitus päätti 19.2.2003 kokouksessaan - Heikinheimon vaatimuksesta huolimatta - olla käsittelemättä asiaa ja kirjallinen vakava huomautus jäi voimaan. Heikinheimon työajasta suurin osa meni Liiton puheenjohtajan mustamaalaamiseen ja muut toimiston työntekijät alkoivat valittaa toimiston ilmapiiristä. Jos nyt Olli taas valittaa, että yksityisasioita tuodaan julki, niin kerronpa sinulle, että Heikinheimo itse Aulangon kokouksessa otti esille saamansa kirjallisen huomautuksen!

Paniikissaan ja epätoivossaan Heikinheimo yritti saada toimiston muun henkilökunnan allekirjoittamaan kirjeen Johnille, OH5NZ, jossa tätä pyydettäisiin selvitysmieheksi. Katso tämä täältä: http://prosral.pp.fi/Heikinheimo_esittaa_OH5NZaa_selvitysmieheksi.pdf Kukaan henkilökunnasta ei kirjettä allekirjoittanut ja Heikinheimo joutui kirjoittamaan nolona suurimmalle tukijalleen Raimolle, OH2BCI: "Ehdotus ei saanut täällä toimistossa tulta. Täytyy miettiä jotakin muuta" Ja kyllä se sitä miettikin!

Selvitysmies-herätyksen saanut Heikinheimo esitti seuraavaksi - ja nyt kuulen kohta hevostenkin hirnuvan - että Reiska, OH2HK, ryhtyisi selvitysmieheksi. Edes Rami, OH2BCI, ei syttynyt ajatukselle.

Maaliskuun 2003 RA-lehti oli Heikinheimon lyhyen päätoimittajakauden ensimmäinen rimanalitus. Journalistisissa piireissä lehden linjaa olisi kutsuttu "sontajournalismiksi". Heikinheimo julkaisi - kenenkääs muun kuin kultasuun - Reino Janhusen, OH2HK, kirjoituksen, jossa ensimmäisen kerran lehden historiassa nimeltä mainiten lähdettiin haukkumaan Liiton toimihenkilöitä. No, Reiskahan tunnetusti haluaa olla kaikessa ensimmäinen - myös pahanteossa.

Journalistiliitosta Janhusen käsiopastuksella jäsenyyttä hakenut Heikinheimo oli tosin unohtanut lukea Julkisen Sanan Neuvoston ohjeet ja seuraavassa lehdessä hänen täytyi nöyränä julkaista vastine. Ao. maaliskuun 20o3 lehden kansikuvasta lukijoille tuli selväksi myös toinen Heikinheimon luonteenpiirre - oman kuvansa julkituonti paikassa kuin paikassa. Laskekaapa, montako Heikinheimon kuvaa oli mm. juuri ilmestyneen tammikuun lehden IARU-jutussa. Huh huh.

Heikinheimo - siis Liiton toiminnanjohtaja, jonka tulisi olla lojaali työnantajalleen - käytti työaikaansa muun muassa kahden tärkeän eepoksen kirjoittamiseen - toinen oli mm Ramille, OH2BCI, m.fl. lähetetty sähköposti, jossa Heikinheimo syytti minua mm. Liiton rahojen väärinkäytöstä. Toinen eepos oli lähes kymmensivuinen kokoelma "kysymyksiä ja vastauksia", jota Heikinheimo valmisteli käytettäväksi minun mustamaalaamiseeni Aulangon kokouksessa. Kysymykset olivat ihan hyviä - mutta Heikinheimon itse keksimät vastaukset olivat jopa lievästi sanoen haettuja. Heikinheimon kyhäelmät alittivat sairaudessaan kaikki rimat, sillä siinä mentiin myös sellaisille yksityiselämän alueille, joille kenelläkään ei ole oikeutta mennä ja joilla ei ole mitään tekemistä radioamatööritoiminnan kanssa.

On luonnollista, että tein sekä Janhusen että Heikinheimon kirjoituksista tutkintapyynnön. Vaikka yleinen syyttäjä ei silloin lähtenyt asiaa eteenpäin viemään, totesi Käräjäoikeus näiden kirjoitusten olleen "epäasiallisia".

Keskiviikkona 19.3.2003 kokoontui Ravintola Mustassa Hevosessa joukkio suunnittelemaan Liiton puheenjohtajan syöksemistä vallasta. Tilaisuuden kokoonkutsujina olivat pääasiassa Heikinheimo, OH2BR; Martti Laine, OH2BH; ja Reino Janhunen, OH2HK. Näiden kolmen lisäksi paikalle hiipivät mm. tuleva selvitysmies Pertti, OH2PM; liiton DX-ohjaaja Pertti, OH2RF, ja isänsä Matti, OH2PJ; Risto, OH3UU, Markku, OH2AXV, Jukka, OH2MA; Pasi, OH2MZB, ja - tietenkin, kukas muu kuin Raimo, OH2BCI. Palataan tarkemmin tämän kokoukseen nuotitukseen vähän myöhemmin ... Joukkion ennen ja jälkeen Aulankoa lähettämät sähköpostit ovat aika mielenkiintoisia ... Yhden laitoin malliksi tuonne vähän myöhemmin ...

Lauantaina 22.3.2003 Liiton kevätkokous Aulangolla, Hämeenlinnassa. Mustassa Hevosessa sovitun mukaisesti Heikinheimo oli väärentänyt Aulangon vuosikokouksen esityslistaan itselleen puheenvuoron: "Toiminnanjohtajan katsaus". "Väärentänyt" on vähän valju ilmaisu, sillä oikean esityslistan oli Liiton puheenjohtaja hallituksen valtuuttamana hyväksynyt muutamaa päivää aiemmin, eikä siellä tuollaista kohtaa ollut. Toisekseen, Liiton säännöissä ei toiminnanjohtajalle ole kirjattu minkäänlaista puheenvuoroa vuosikokouksessa, kaikista vähiten mitään "toiminnanjohtajan katsausta". Heikinheimo oli lisännyt oman puheensa kohdaksi 6. Numero yhdeksän oli kahden kohdan numerona ja viimeisenä numero 10. Nopeasti katsoen esityslistassa oli sovitut 10 kohtaa, mutta käytännössä 11. Katsopa näistä linkeistä nämä kaksi eri versiota!
http://prosral.pp.fi/Hallituksen_toimeksiannosta_hyvaksytty_esityslista.pdf
http://prosral.pp.fi/Heikinheimon_muuttama_esityslista_.pdf

Kun Heikinheimo tässä(kään) kohtaa ei noudattanut hallituksen antamia ohjeita, voisiko häneenkin soveltaa Liiton sääntöjen 6§ mukaista erottamisperustetta. (Jäsen voidaan erottaa, jos hän toimii Liiton antamien ohjeiden vastaisesti) Pussinen, tekisitkö ystävällisesti tästäkin paperit valmiiksi?

Liekö itse Janhunen vai Laine opastanut Heikinheimoa, mutta väärennös oli tehty taitavasti. Miten Martti saattoi tietää tästä taitavasta väärennöksestä jo päivää ennen Aulangon kokousta. Vai olisiko niin että Heikinheimolle olisi annettu ohjeet juuri Mustan Hevosen kokouksessa?
http://prosral.pp.fi/Martti_Laineen_sahkoposti_Mustan_Hevosen_joukkiolle.pdf

Vuoron saatuaan Heikinheimo piti puheen, jossa hän mustamaalasi paitsi koko hallituksen myös Liiton puheenjohtajan mm "valtaansa viehättyneeksi klikiksi". Kokouksen puheenjohtaja Pasi, OH3WS, yritti saada Heikinheimoa lopettamaan mutta tulisielu jatkoi monotonista länkytystään eikä suostunut lopettamaan.

Kokous jatkui. Hyvin valmistellut puheenvuorot - aivan kuin oppikirjaesimerkkinä stalinistisen ajan Teiniliiton junttakokouksista - mm. Reiskalta, OH2HK, ym. saivat kokouksen hyväksymään Mustassa Hevosessa sovitun mukaisesti, että Pertti, OH2PM, nimitetään selvitysmieheksi selvittämään Liiton tilaa. Pukki tässäkin kaalimaan vartijaksi? Hallitus ei saanut vastuuvapautta.

Huhtikuun 2. päivänä hallitus kokoontui käsittelemään ns. Aulangon tapahtumia sekä toimiston ennestäänkin huonontunutta ilmapiiriä. Liiton puheenjohtaja oli pyytänyt koko toimiston henkilökunnan mukaan kokoukseen tarkoituksena selvittää, mistä toimiston huono ilmapiiri johtuu. Henkilökunnan tuomio oli yksiselitteinen - huono ilmapiiri johtuu vain toiminnanjohtaja Heikinheimosta, hänen kyvyttömyydestään johtaa toimistoa ja siitä, että hän edelleen käyttää kaiken aikansa liiton puheenjohtajan, esimiehensä, mustamaalaamiseen. Heikinheimon mielestä toimiston huono ilmapiiri johtui noin kerran viikossa siellä vierailevasta Liiton puheenjohtajasta ....

Hallitus päätti, että Radioamatööri-lehti rauhoitetaan Liiton ilmapiiriä vahingoittavasta kirjoittelusta.

Toukokuussa 2003 toimiston työntekijät - Heikinheimoa tietenkin lukuunottamatta - kirjoittivat kukin erikseen ja yksitellen hallitukselle, valittivat toimiston huonosta ilmapiiristä kertoen sen johtuvan Heikinheimosta ja vaativat hallitusta tekemään asialle jotakin. Raimo, OH2BCI, vähätteli asiaa sähköpostissaan hallitukselle ja väitti kyseessä olevan Heikinheimon ajojahdin. Voi kun kaikki maailman ongelmat voisi ratkaista noin helpolla, Rami! Joskus pitäisi ottaa myös vastuuta!

Heikinheimo piti toimistossa mykkäkoulua, ohjeet muutaman metrin päässä istuvalle työkaverille menivät sähköpostilla. Hohhoijaa ..

Mitäpä sanotte 28.5.2003 hallituksen eräältä toimiston työntekijältä saamasta sähköpostista:
"Hoidettavat asiat eivät tunnu pysyvän hallinnassa ja esimies (BR) ei edes muista mistä on keskusteltu edellisenä päivänä .. - .. ainoa tapa kommunikoida on sähköposti ... - ... mitään ei uskalla sanoa ääneen, koska on pelättävissä että hän käyttää kuulemaansa omien tarkoitustensa pönkittämiseen ... -Henkinen pahoinvointi on nyt sillä tasolla, että harkitsen vakavasti jäämistä sairaslomalle ... - ... korostan, että toimiston varsinaiset työntekijät (3 kpl) tulevat hyvin toimeen keskenään .." Ajojahtia, Rami, ajojahtia? Koko tekstin voit lukea täältä? http://prosral.pp.fi/Eraan_toimiston_tyontekijan_sahkoposti_hallitukselle.pdf

Heinäkuussa 2003 (29.7.2003) Heikinheimon alaiset tekivät työsuojelupiirille pitkän valituksen Heikinheimosta. Tämäkin tuli esille Käräjäoikeudessa, Olli! Lue se siis täältä: http://prosral.pp.fi/Toimiston_tyontekijoiden_kantelu_tyosuojelupiirille.pdf

Syyskuun 2003 Radioamatööri-lehti ilmestyi muutama päivää ennen Pinjan kokousta. Hallitus ja jäsenistö järkyttyivät lehden sisällöstä. Pahuuden akseli Heikinheimo-Janhunen oli rikkonut hallituksen tekemän Radioamatööri-lehden rauhoituspäätöksen. Janhunen ja bulvaaninsa vetivät täysillä. Heikinheimo selitti eräälle ystävälleen hädissään: "Kun se (piip) selvitysmies ei löytänyt mitään pahaa Jussilasta, niin täytyy käyttää muita keinoja ..."

Syyskuussa 13 päivänä järjestettiin Tampereella Pinjassa Liiton ylimääräinen kokous, jossa selvitysmies raportoi työnsä tuloksista. Mitään mullistavaa ei raportista löytynyt, hallitus sai vastuuvapautensa ja monista asioista puhuttiin isoilla kirjaimilla.

Lokakuussa 2003 Liiton hallitus sai 58+ suoraselkäisen radioamatöörin allekirjoittaman adressin, jossa hallitusta vaaditaan puuttumaan lehden linjaan. Hallitus kokoontuu 8.10.2003 ja päätti - taitaa olla ensimmäisen kerran Liiton historiassa - antaa päätoimittaja Heikinheimolle välittömästi potkut. Uudeksi päätoimittajaksi nimitettiin Annika, OH2HSJ. Reino Janhunen, OH2HK, yritti viimeiseen saakka hallitusta uhkaamalla ja painostamalla saada hallituksen olemaan antamatta Heikinheimolle potkuja. Ainoastaan Raimo Lehto, OH2BCI, ja Tapani, OH5BM, olisivat halunneet antaa Heikinheimon jatkaa, mutta edes eriävää mielipidettä hallituksen päätökseen he eivät sanelleet. Äänin 6-2 siunattiin unholaan Radioamatööri-lehden lyhytaikaisin vakituinen päätoimittaja.

Marraskuussa 2003 (11.11.2003) hallitus teki yksimielisesti päätöksen harkita Heikinheimon työsuhteen purkamista tai irtisanomista. Tilanne oli toimistossa riistäytynyt täysin käsistä. Hallitus oli saanut kahdelta maan parhaalta työlain asiantuntijalta lausunnot, joissa mm. todettiin, että paitsi että "hallituksella on täysin kiistatta oikeus purkaa Heikinheimon työsuhde, hallituksella on itse asiassa tähän myös suoranainen velvollisuus" .. (ottaen huomioon Heikinheimon toiminta muita työntekijöitä kohtaan). Tästä löydät niitä, Käräjäoikeudessakin esillä olleita, lausuntoja asiasta. Ihmettele ja kummastele! http://prosral.pp.fi/Tyosuhdejuristi_Sariolan_lausunto.pdf
http://prosral.pp.fi/Tyosuhdejuristi_Moisalan_ensimmainen_lausunto.pdf
http://prosral.pp.fi/Tyosuhdejuristi_Moisalan_toinen_lausunto.pdf

Tietäen kohtalon kellojen kolkuttavan, Heikinheimo hankkiutui sairauslomalle pyrkien täten välttämään potkujaan. Työsuhdejuristit ilmoittivat, (ed. oleva Moisalan toinen lausunto) että sairausloma ei ole este työsuhteen purkamiseen edellytettävän kuulemistilaisuuden. Heikinheimo ja kumminsa Raimo Lehto, OH2BCI, eivät tästä huolimatta tulleet hallituksen järjestämään kuulemistilaisuuteen.

Jyväskylässä marraskuussa 2003 pidetyssä syyskokouksessa julistetaan postiäänestyksen tulokset. Ainoana ehdokkaana ollut Pasi, OH3WS, valitaan Liiton uudeksi puheenjohtajaksi. Käräjäoikeudessa Raimo Lehto, OH2BCI, väitti että minäkin olisin ollut ehdokkaana puheenjohtajaksi. Enpä kuitenkaan ollut!

Joulukuun 17 päivänä, 2003, hallitus kokoontui päättämään mm. Heikinheimon työsuhteen purkamisesta. Lehto ilmoitti heti kokouksen alussa, että mikäli Heikinheimon asiaa käsitellään, hän ja Tapani, OH5BM, poistuvat kokouksesta ja tekevät kokouksesta näin päätösvallattoman. Näin sitten tapahtuikin - hallitus ei ollut enää päätösvaltainen antamaan Heikinheimolle potkuja - vielä - ja Väinö J. Lehtorantakin, (OH2LX? OH2HK?) sai pitää jäsenyytensa, vaikka oli uhannut tappaa Liiton puheenjohtajan ja tuhota Liiton toimiston. Sillä lailla, Rami, olethan tästäkin ylpeä? (Palataan tuohon asiaan yksityiskohtaisemmin myös vähän myöhemmin.)

Uusi puheenjohtaja Pasi, OH3WS, vie tehokkaasti Heikinheimon erottamisasiaa eteenpäin ja 19.1.2004 hallituksen kokouksessa Heikinheimolle annetaan potkut äänin 6-4 - jopa Lehdon äänestäessä Heikinheimon työsuhteen purkamisen puolesta. (Tämäkin kuultiin Käräjäoikeudessa!) Se miksi nyt eläköitynyt Heikinheimo sitten kuitenkin jatkoi, onkin toinen stoori. Siinäkin on pääosassa pitkälti Raimo Lehto, OH2BCI. Palataan siihenkin sitten tässä myöhemmin.

Tässä tämänkertainen. Valitan pituutta. Jos joku nyt taas väittää, ettei yllä kirjoitettu pidä paikkaansa, yksilöiköön väitteensä.

Esitän myös laajalle lukijakunnalle pyynnön - kun itselläni ei ole käytettävissä levytilaa - järjestyisikö jostakin luotettavalta levynkulmalta vähän tilaa? Laitaisin sinne näitä tekstissä viittaamiani asiakirjoja - ihan niin vain vähän elävöittämään tekstiä, jookos? Olisihan jäsenistön kiva lukea sellaisia asiakirjoja, joita mm. Käräjäoikeuteen on toimitettu tai siellä todistelun yhteydessä viitattu. (Kiitos tuntemattomalle avustajalle ja laajalle Pro-SRAL-liikkeelle, levytila järjestyi nopeasti!)

Olli-poikamme oli tehnyt mahtavan löydön edellisestä blogistani. Olin muuttanut Janhusen toveri .. eikun ...projektirahaston tilinumeron. "Hirveää!!" Kyllä! Lueppas, Olli, uudestaan SRAL:n pikkujouluglögeistä tekemäni juttu. Jos olisin tilinumeron julkistanut, olisin aiheuttanut Liitolle vaikeuksia, koska projektirahaston keräys on tarkoitettu vain Liiton jäsenille. Julkinen tiedottaminen esim. näin Internetissä edellyttäisi rahankeräyslupaa Lääninhallitukselta. En minä halua SRAL:lle ongelmia - hallituksella kun ei paljon muuta taida ollakaan tänä päivänä.

Jos joku nyt edellisen blogini perusteella päättäisi lahjoittaa rahaa tuolle tilille, saisi varmastikin Suomen Mielenterveysseuralta empaattisen kirjeen!

Jari, OH2BU